ukenru
u-mzs-povidomili-pro-dolyu-ukrayintsiv-scho-zalishilis-u-kitayi

У МЗС повідомили про долю українців, що залишились у Китаї

 • 13428 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Посольство України в Китайській Народній Республіці перебуває на постійному зв’язку з українцями, які відмовилися від евакуації та залишилися у місті Ухань та інших містах, і надає їм організаційну, фінансову та консультативну допомогу. Про це повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко у Twitter, передає УНН.

"Літак з евакуйованими громадянами відлетів до України, а робота наших дипломатів в Китаї триває. Посольство України в КНР - на постійному зв’язку з українцями, які відмовилися від евакуації та залишилися у місті Ухань та інших містах. Їм надають організаційну, фінансову та консультативну допомогу", - повідомила речниця.

З її слів, українськими консулами здійснюється постійна комунікація з громадянами України, які наразі перебувають у Китаї, у соціальних мережах, а також у групах, створених українцями у месенджері WeChat.

"У Посольстві в цілодобовому режимі продовжує працювати оперативна група з надання допомоги громадянам України, якою у режимі реального часу опрацьовуються звернення наших співвітчизників", - написала Зеленко.

Як повідомляв УНН, в Ухані на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт, який проводить евакуацію в Україну, 4 людини, 3 з них українці та 1 – іноземка.

Українські Національні Новини

Суспільство