u-mzs-kytaiu-povidomyly-shcho-obhovoriat-iz-kuleboiu-pid-chas-yoho-vizytu

У МЗС Китаю повідомили, що обговорять із Кулебою під час його візиту

 • 20201 переглядiв

Ван Ї та Дмитро Кулеба обговорять розвиток китайсько-українського співробітництва та питання взаємного інтересу. Китай продовжить підтримувати мирне вирішення конфлікту в Україні шляхом діалогу.

Міністр закордонних справ Ван Ї та очільник МЗС України Дмитро Кулеба проведуть, зокрема переговори щодо розвитку китайсько-українського співробітництва. Про це повідомила офіційний представник МЗС КНР Мао Нін під час пресконференції, передає УНН.

Під час візиту міністра закордонних справ України Кулеби до Китаю міністр закордонних справ Ван Ї проведе з ним переговори для обміну думками щодо реалізації консенсусу, досягнутого главами держав, розвитку китайсько-українського співробітництва та питань, що становлять взаємний інтерес для обох сторін

- сказала Нін.

Також Нін прокоментувала  війну, розпочату рф, назвавши -  її українською кризою.

Китай завжди вважав, що якнайшвидше припинення вогню, бойових дій і пошук політичного рішення відповідають інтересам усіх сторін. Китай продовжить стояти на боці миру і діалогу та підтримувати міжнародне співтовариство в досягненні більшого консенсусу і спільного пошуку практичних шляхів політичного розв'язання кризи

- заявила Нін.

Доповнення

У вівторок, 23 липня, глава МЗС України Дмитро Кулеба прибув до Китаю. Він анонсував низку переговорів щодо врегулювання війни в Україні з посадовими особами КНР.

Популярні

Новини по темі

Україна очікує зібрати 27 млн тонн ранніх зернових

 • 22354 переглядiв

На Львівщині четверту добу шукають зниклу 11-річну дівчинку

 • 13047 переглядiв