ukenru
u-mzs-frantsiyi-zayavili-scho-vibori-na-okupovanomu-donbasi-superechat-minskim-ugodam

У МЗС Франції заявили, що "вибори" на окупованому Донбасі суперечать мінським угодам

 • 8718 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. У Міністерстві закордонних справ Франції запевнили у прихильності суверенітету України і наголосили, що "вибори" на окупованому Донбасі суперечать мінським угодам, передає УНН із посиланням на заяву МЗС Франції.

У заяві зазначено, що "Франція знову заявляє про свою прихильність до суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

"Оголошення про вибори 11 листопада 2018 року суперечить мінським угодам, які залишаються єдиною основою для політичного врегулювання конфлікту на Сході України", - наголосили у МЗС Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС заявили, що заплановані "вибори" в ОРДЛО не мають проводитися

Крім того, у заяві зазначено, що "мінські угоди передбачають, що вибори на територіях, які зараз перебувають під контролем сепаратистів, повинні відповідати Закону про особливий статус України. Будь-яка ініціатива, яка не відповідає цим умовам, повинна бути засуджена".

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили, що так звані вибори ватажків бойовиків на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях України грубо порушують зобов'язання РФ як сторони мінських домовленостей.

Українські Національні Новини

Політика