ukenru
u-myunkheni-rayduzhno-pidsvitili-stadion-na-yevro-2020-v-znak-protestu-proti-kursu-orbana

У Мюнхені райдужно підсвітили стадіон на Євро-2020 в знак протесту проти курсу Орбана

 • 23090 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Міська рада Мюнхена виступила з ініціативою висвітлити стадіон в столиці Баварії під час матчу між збірними Німеччини та Угорщини 23 червня на груповому етапі Євро-2020 всіма кольорами веселки. Це повинно символізувати неприйняття обмеження прав гомосексуалів, в якому часто дорікають прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану. У суботу, 19 червня, голова Об'єднання лесбіянок і гомосексуалістів в Німеччині (LSVD) Крістіан Рудольф схвально відгукнувся про цю ідею, передає УНН із посиланням на DW.

Цитата

"Це особливо важливо, враховуючи, що зараз місяць толерантності по відношенню до ЛГБТ-спільноти (так званий Pride Month. - Ред.). Це був би чіткий сигнал", - зазначив Рудольф, який є також контактною особою з питань громадського і статевого різноманітності в Німецькому футбольному союзі (DFB). Він закликав УЄФА підтримати описану ініціативу.

Німецький футбольний союз виступає за права ЛГБТ-спільноти

За словами Крістіана Рудольфа, Об'єднання лесбіянок і гомосексуалістів підтримує тісні контакти з DFB. Під час матчу проти Франції 15 червня капітан німецької збірної Мануель Нойер навіть вийшов на поле з капітанською пов'язкою, виконаної у всіх кольорах веселки. За словами глави LSVD, в даному випадку мова йде не про одноразову акції.

"Саме тому так важливо, щоб це (послання транслювалося. - Ред.) На протязі всього чемпіонату Європи. Я знаю, що збірна Німеччини підтримує цю ідею", - вказав Крістіан Рудольф.

Пригнічення ЛГБТ-спільноти в Угорщині

15 червня парламент Угорщини прийняв закон, що обмежує право молоді на отримання інформації в областях, що стосуються гомосексуальності і транссексуальності. Зокрема, учителям в країні заборонили говорити під час уроків про те, що гомосексуальність є нормальною формою сексуальної поведінки. Вважається, що прийняття цього закону лобіював Віктор Орбан.

З вимогою висвітлити мюнхенський стадіон кольорами веселки в знак протесту проти утисків прав гомосексуалів в Угорщині виступили раніше всі фракції міської ради. Зі свого боку, LSVD планує 26 червня провести онлайн-демонстрацію на підтримку представників ЛГБТ-спільноти, які професійно займаються спортом, - SportPride 2021.

Українські Національні Новини

Політика