ukenru
u-myanmi-usunutu-liderku-krayini-zasudili-do-chotirokh-rokiv-uvyaznennya

У М'янмі усунуту лідерку країни засудили до чотирьох років ув'язнення

 • 18643 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Суд у М'янмі у понеділок засудив колишнього держрадника країни Аун Сан Су Чжі до чотирьох років ув'язнення за "підбурювання громадських заворушень та порушення санітарних норм", повідомляє euronews, пише УНН.

Деталі

У лютому 2021 року м'янманські військові оголосили про запровадження надзвичайного стану терміном на рік та усунення керівництва країни. Представники армії пояснили це масштабними фальсифікаціями, якими, за їхніми словами, супроводжувалися парламентські вибори, що відбулися в листопаді 2020 року.

До військового перевороту країни лауреат Нобелівської премії Аун Сан Су Чжи фактично виконувала обов'язки прем'єр-міністра. Після путчу її звинуватили в отриманні хабарів, порушенні закону про імпорт та експорт, закону про ліквідацію наслідків стихійного лиха та нерозголошення державної таємниці. Їй також висунуто обвинувачення у підбурюванні до заколоту.

Доповнення

Наприкінці жовтня до 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у державній зраді було засуджено помічника Аун Сан Су Чжі Віна Тхейна.

Українські Національні Новини

Новини Світу