ukenru
u-mvs-rozpovili-pro-informatsiynu-viynu-z-boku-rf-i-sprobu-zirvati-vibori

У МВС розповіли про інформаційну війну з боку РФ і спробу зірвати вибори

 • 10654 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Перед позачерговими виборами до Верховної ради України була здійснена спроба зірвати їх проведення. Про це сказав радник міністра внутрішніх справ – голова координаційного штабу МВС Іван Стойко на брифінгу щодо роботи правоохоронних органів у період виборчої кампанії та реагування на порушення виборчого законодавства, передає кореспондент УНН.

"Якщо говорити з політичної точки зору, …ми теж були готові до будь-яких ситуацій. Для прикладу, були спроби з російської сторони – це інформаційна війна – провести так званий телеміст "Треба поговорити". Що це було таке, ми розуміємо. Я б назвав це шатуном-два. Ви знаєте про шатун-один, який був раніше. Тобто, мали відбутись протестні акції, праворадикальні сили повинні були громити, трощити телеканал, і на цьому мала зіграти Росія, як вона завжди любить це робити. Було це відкинуто. І, звичайно, що політики, які сьогодні йдуть до ВР, також намагалися це зробити. Домінуючою є одна з політичних сил", - сказав Стойко.

З його слів, у МВС чудово розуміють, "на чиїй стороні ця гра йде" та "хто її замовник".

"Було намагання взагалі зірвати вибори. Як ви пам’ятаєте, (спроба - ред.) однією з політичних сил зробити переголосування стосовно нумерації в бюлетенях. Якби це відбулося, звісно, 21-го були б зірвані вибори, можливо, перенесені тощо. Але цього не сталося, і ми сьогодні говоримо про те, що вибори відбудуться вчасно", - повідомив радник міністра.

Як повідомляв УНН, раніше секретар РНБО Олександр Данилюк заявляв, що під час позачергових парламентських виборів очікується збільшення намірів здійснити протиправні втручання, аж до спеціальних кібероперацій, особливо з боку Росії.

Нагадаємо, МВС станом на сьогодні вирішило залучити до охорони порядку під час виборів понад 191 тис. правоохоронців.

Українські Національні Новини

Політика