u-murmanskii-oblasti-rf-inozemtsi-sprobuvaly-prorvaty-rosiiskyi-kordon-hubernator

У Мурманській області РФ іноземці спробували прорвати російський кордон – губернатор

 • 31970 переглядiв

Іноземці намагалися нелегально перетнути російський кордон з Фінляндією, але були зупинені, каже губернатор Мурманської області Андрій Чібіс.

У Мурманській області Росії влада припинила "спробу прориву" російського кордону з боку іноземців, які прибули до регіону для проїзду транзитом до Фінляндії. Про це повідомив губернатор регіону Андрій Чібіс, пише Медуза, передає УНН.

Вчора вже був випадок незаконної спроби прориву кордону із боку іноземних громадян. Вона, звичайно, припинена

 заявив Чібіс, не навівши інших подробиць того, що сталося.

Деталі

Він підкреслив, що "ситуація нині абсолютно контрольована".

Губернатор Андрій Чібіс додав, що влада регіону вживає всіх необхідних заходів для забезпечення правопорядку на території Мурманської області, незалежно від тих "недружніх та провокаційних дій, які дозволяє собі Фінляндія, закриваючи пропускні пункти".

Доповнення

Напередодні Чібіс повідомив, що в Мурманській області запровадили режим підвищеної готовності через закриття Фінляндією майже всіх прикордонних пунктів із Росією. Губернатор зазначав, що це рішення призведе до того, що в регіоні "кількість іноземних громадян, які бажають потрапити в країну НАТО через Росію, ймовірно, зросте кратно".

Довідка

Влада Фінляндії вирішила закрити майже всі КПП на кордоні з Росією (крім одного в Мурманській області) через зростання кількості громадян третіх країн, які намагалися перетнути кордон Фінляндії без необхідних документів. При цьому в прикордонній службі Фінляндії зазначали, що раніше російські прикордонники не пропускали людей, якщо вони не мали необхідних документів, проте останнім часом ситуація змінилася.

20 листопада уряд Фінляндії вирішив закрити  чотири найпівденніші пункти пропуску на східному кордоні. Це були Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Нійрала, розташовані на південному сході Фінляндії.  

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ціни на номерні знаки: усе, що необхідно знати — МВС

     • 32816 переглядiв