ukenru
u-moz-prodovzhuyut-goduvati-ukrayintsiv-obitsyankami-pro-zakupivlyu-sirovatok-vid-botulizmu

У МОЗ продовжують "годувати" українців обіцянками про закупівлю сироваток від ботулізму

 • 12636 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Цього року Україна вперше на національному рівні закупить сироватки проти ботулізму. Про це у відповідь на запит, в якому УНН намагався з’ясувати, чи наявні в Україні сьогодні сироватки від ботулізму взагалі, повідомили у прес-службі МОЗ.

"До 2018 року закупівля сироваток здійснювалася за кошти обласного або місцевого бюджетів, проте через відсутність реєстрації з 2014 року в Україні сироватка відсутня", - уточнили у МОЗ.

Допоки МОЗ обіцяє закупити сироватки від хвороби, в Україні продовжують фіксувати спалахи інфекції із летальними наслідками.

Наприкінці травня нові випадки ботулізму були зафіксовані у Запорізькій, Київській, Черкаській, Львівській та Харківській областях.

А минулого понеділка, 28 травня, в клінічній лікарні Києва від агресивної форми ботулізму померла жінка.

Нагадаємо, за словами нардепа Сергія Тригубенка, поширення в Україні різних епідемій, зокрема кору, дифтерії, ботулізму і ротавірусів, продемонструвало неспроможність влади забезпечити безпеку власних дітей.

"З одного боку відсутня державна програма з вакцинації, з іншого - відсутній контроль за елементарним санітарним благополуччям. У сукупності все це множимо на тривалий застій і безрезультатність реформ, як контролюючих органів, так і охорони здоров'я. На виході отримуємо загрозу національній безпеці, яка проявляється у вихованні нездорового молодого покоління з враженим і нестійким імунітетом. Я може і глобалізую питання, але так воно і є. І замовчувати масштаби катастрофи - щонайменше злочинно", - підкреслив він.

Українські Національні Новини

Суспільство