ukenru
u-moz-nazvali-regioni-z-naygirshoyu-epidsituatsiyeyu-z-covid-19

У МОЗ назвали регіони з найгіршою епідситуацією з COVID-19

 • 14541 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Станом на 2 лютого ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 не дозволяє послаблювати карантин у всіх областях України та у місті Києві. Найгірша ситуація із готовністю до послаблення обмежень – на Буковині та Прикарпатті, а також у Запорізькій області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Деталі

За даними МОЗ, до послаблення карантину не готові: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та місто Київ.

Серед них найвищий показник захворюваності на 100 тис. населення: у Чернівецькій області - 291,6, в Івано-Франківській області - 270,6, у Запорізькій області – 205,4 (у всіх трьох регіонах зниження показника).

Найнижчий показник захворюваності: у Кіровоградській області – 44,8, у Херсонській області - 91,7 та в Дніпропетровській області - 99,1 (у всіх трьох регіонах зниження показника).

Вказується, що дані з тимчасово окупованих АР Крим та міста Севастополь відсутні.

Доповнення

В Україні на ранок 2 лютого зафіксовано вже 1,223 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, при цьому одужало – 1 035 372 особи, летальних випадків – 22 924. Хворіють наразі 165 583 осіб, за добу кількість активних хворих знизилася на 9 219 осіб.

Добовий приріст нових випадків захворювання, за 1 лютого - майже 2,4 тисячі, зростання проти дня раніше. При цьому вже четвертий тиждень поспіль за добу людей одужує більше, ніж захворіло. За 1 лютого це - 11 457 одужалих.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у місті Київ (285), Івано-Франківській (278), Запорізькій (217), Чернівецькій (159) та Харківській (158) областях.

За даними очільника уряду Дениса Шмигаля, в Україні на сьогодні є регіони, у яких можливе послаблення карантинних заходів до рівня "жовтої" та "зеленої" зон у межах адаптивного карантину, який діяв раніше.

Українські Національні Новини

Суспільство