ukenru
u-moskvi-zatrimali-rezhisera-yakiy-viyshov-na-piket-u-pidtrimku-sentsova

У Москві затримали режисера, який вийшов на пікет у підтримку Сенцова

 • 8278 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Москві затримали кінорежисера Михайла Местецького, який вийшов з одиночним пікетом на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова. Про це повідомляє ОВД-Інфо з посиланням на подругу режисера, передає УНН.

Як повідомляється, Местецький вийшов на одиночний пікет у підтримку українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років в'язниці.

Поліцейські мотивували затримання тим, що Местецький порушив указ президента №202 про обмеження права на свободу зібрань в Росії на час проходження чемпіонату світу з футболу.

Затриманого доставили до відділу поліції у Тверському району. Пізніше його відпустили, склавши на нього протокол про порушення порядку проведення публічного заходу.

Як повідомляють російські ЗМІ, 2 травня в Москві пройшли і інші акції на підтримку Олега Сенцова. Зокрема, на Українському бульварі в пікеті взяли участь близько 20 осіб.

Нагадаємо, група активістів зі звільнення в Росії українських політичних в'язнів оголосила на 1 і 2 червня глобальну акцію задля  звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова.

Як повідомляв УНН, 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування.

Українські Національні Новини

Новини Світу