ukenru
u-moldovi-chastkovo-opublikuvali-zvit-pro-kradizhku-milyarda

У Молдові частково опублікували звіт про крадіжку мільярда

 • 9562 переглядiв

БУХАРЕСТ-КИЇВ. 4 липня. УНН. У Республіці Молдова частково опублікували результати розслідування Kroll-2 про крадіжку з банківської системи країни мільярда доларів у 2015 році, передає УНН.

Глава комісії з розслідування банківського шахрайства Олександр Слусарь повідомив, що депутати вирішили опублікувати звіт Kroll-2. Звіт опублікований частково. Імена бенефіціарів виведення коштів залишилися засекречені.

"Ми довгий час чули цей міф, що звіт Kroll-2 не може бути опублікований, так як на цьому наполягає компанія Kroll. Це брехня. Так, це правда, що існує певна неохота, але в розмові з нами вони відзначили, що це ніколи не було перешкодою для публікації документа. Якби влада наполягла, звіт був би опублікований", - заявив він.

Нагадаємо, у справі про банківських махінаціях в Молдові засуджений екс-прем'єр міністр Влад Філат.

Колишній прем'єр Молдови Влад Філат, відправлений у відставку через корупцію, був затриманий 15 жовтня 2015 року в парламенті. Незадовго до цього, депутати за наполяганням генерального прокурора країни позбавили В. Філата недоторканності. Екс-прем'єра Молдови звинуватили в пасивній корупції та отриманні вигоди зі свого впливу. Підставою для відкриття справи стала явка з повинною бізнесмена Ілана Шора. Той розповів, що В.Філат вимагав у нього гроші, речі та послуги на сотні мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу