ukenru
u-minyusti-rozpovili-yak-pidgotuvatis-do-vidkrittya-rinku-zemli

У Мін'юсті розповіли, як підготуватись до відкриття ринку землі

 • 13487 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. З моменту відкриття ринку землі люди повинні знати свої права та обов'язки, мати достатній юридичний захист з боку держави, а також повинні мати певний рівень довіри до влади і впевненість у тому, що ці відносини регулюються та контролюються державою. Про це сказала на презентації програми п'ятирічної підтримки Світового Банку та ЄС щодо прозорого управління земельними ресурсами заступник міністра юстиції України Олена Сукманова, передає кореспондент УНН.

"Наше завдання зробити все, щоб з моменту відкриття ринку землі люди розуміли як свої права, так і обов'язки. Мали достатній юридичний захист з боку держави, мали певний рівень довіри до влади, і були впевнені, що ці відносини регулюються та контролюються з боку держави", - сказала Сукманова.

Вона зауважила, що Україні необхідно підготуватись до відкриття ринку землі, оскільки страхи щодо цієї реформи мають як орендарі земельних ділянок, так і власники.

Як повідомляв УНН, через неефективне управління земельними ресурсами Україна втрачає 60 млн доларів на рік. Про це сказала на презентації програми п'ятирічної підтримки Світового Банку та ЄС щодо прозорого управління земельними ресурсами директор Світового Банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Крістіна Кахконен.

Українські Національні Новини

Економіка