ukenru
u-minveteraniv-poyasnili-yak-dobrovoltsi-mozhut-otrimati-status-ubd

У Мінветеранів пояснили, як добровольці можуть отримати статус УБД

 • 32014 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Для того, щоб добровольцям отримати статус учасника бойових дій, їм потрібно зібрати пакет документів та подати їх на вивчення комісії. Про це у Facebook написала міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО Оксана Коляда, передає УНН.

"Шостий рік війни, і нарешті держава реалізовує прийнятну процедуру надання статусу учасників бойових дій для добровольців", - написала Коляда.

Також вона пояснила покрокові дії для отримання статусу УБД.

"Для того, щоби отримати статус УБД, потрібно зібрати пакет документів: довідку органів (СБУ, МВС, МО, ЦОВ згідно Закону) про період безпосереднього виконання бойових завдань в АТО, витяг з наказу АТЦ при СБУ про залучення", - написала міністр.

Також вона зазначила, що якщо такі документи отримати неможливо, треба зібрати свідчення не менш ніж трьох свідків із статусом "учасник бойових дій" або "особа з інвалідністю внаслідок війни". Підпис на свідченнях має бути засвідчено нотаріально.

"Подати зібрані документи (самостійно, або через командира добровольчого формування) до Мінвету, за адресою: м. Київ, провулок Музейний, 12. Комісія вивчає документи, у разі потреби - заслуховує пояснення осіб або свідків та протягом місяця приймає рішення", - повідомила Коляда.

За її словами, до складу комісії входять представники Міноброни, СБУ, МВС, самі добровольці та волонтери.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України визначив механізм надання статусу учасника бойових дій добровольцям, які брали участь в Антитерористичній операції.

Українські Національні Новини

Суспільство