ukenru
u-mintot-prokomentuvali-budivnitstvo-parkanu-na-adminkordoni-krimu-z-ukrayinoyu

У МінТоТ прокоментували будівництво паркану на адмінмежі Криму з Україною

 • 7816 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Заступник з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак повідомив, що будівництво Російською Федерацією загородження на адмінмежі Криму з Україною жодним чином не змінює статус півострова. Таку думку висловив Юрій Гримчак в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє УНН.

"Зведення загородження - це досить дивне рішення, бо Крим – це півострів і підходів до нього величезна кількість, стверджує заступник з питань тимчасово окупованих територій Гримчак. За його словами, такими діями Росія намагається вплинути на власне населення, запевнити людей, що з Кримом в РФ питання вирішено і тепер жодних змін не буде", - відзначив він. 

"Це більше для внутрішнього споживання, тому що для України це не має жодного значення і ніяким чином не змінює статус півострова", - йдеться в повідомлені.

Він зазначив, що Міністерство закордонних справ України не залишить без уваги цю ситуацію.

"Нагадаю, що після голосування останньої резолюції Генеральної Асамблеї ООН є офіційна рекомендація ООН, що при згадуванні Криму обов’язково наголошувати, що це українська територія окупована Російською Федерацією. Тому, з точки зору міжнародного права ми весь час повинні нагадувати, і потім доводити, що ми неодноразово намагалися домовитися мирним шляхом, але країна окупант не реагує на заяви, які ми робимо. Це стосується не тільки адміністративного кордону, це й питання призовів громадян України, які живуть на окупованих територіях. Це питання зміни демографічного складу Криму", - йдеться в повідомлені.

Також, він додав, що Україна не подає електроенергію на окупований півострів.

Нагадаємо, російські прикордонники завершили будування 60-кілометрової стіни на кордоні з Україною в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика