u-minoborony-poiasnyly-yak-pratsiuie-reiestr-oberih

У Міноборони пояснили, як працює електронний реєстр "Оберіг"

 • 26677 переглядiв

Міноборони разом з партнерами працює над створенням інструменту військового обліку громадян - реєстру "Оберіг". Його окрема перевага, запобігання корупції.

Реєстр військовозобов’язаних "Оберіг" має зменшити кількість помилок внаслідок людського фактора а також заощадити ресурси держави та людини завдяки цифровізації. Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише УНН.

Єдиний електронний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг" - інструмент військового обліку громадян. Він покликаний зменшити кількість помилок внаслідок людського фактора і заощадити ресурси держави та людини завдяки цифровізації,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що окрема перевага це запобігання корупції. Завдяки реєстру кожен крок щодо зміни даних відслідковується та підтверджується електронним підписом.

Зараз Міноборони разом з партнерами працює над створенням електронного військового облікового документа. Це витяг з реєстру, що свідчитиме про обліковий статус громадянина - де він стоїть на обліку, чи придатний до служби тощо.

Єдиний електронний реєстр "Оберіг" модернізували за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджує естонська Академія електронного управління.

Нагадаємо

За словами Володимира Фітьо, система "Оберіг" спрямована на боротьбу з корупцією серед призовників та військовослужбовців; вона ще не повністю інтегрована з іншими реєстрами.

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Міноборони пояснили, як працює електронний реєстр "Оберіг"

     • 26677 переглядiв

    Новим речником Повітряних Сил став Ілля Євлаш

     • 23927 переглядiв