ukenru
u-minkulti-ne-mayut-sumniviv-scho-yevrobachennya-maye-vidbutisya-v-ukrayini-sogodni-peregovori-z-yevropeyskoyu-movnoyu-spilkoyu

У Мінкульті не мають сумнівів, що Євробачення має відбутися в Україні: сьогодні переговори з Європейською мовною спілкою

 • 145316 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Немає сумнівів, що музичний конкурс "Євробачення" у 2023 році має відбутися в Україні. Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час брифінгу, передає УНН.

Ткаченко повідомив, що Україна отримала спеціальний опитувальник щодо питань, які необхідно вирішити для організації Євробачення в Україні.

Цитата

"Стосовно Євробачення, ми отримали вже від Європейської мовної спілки опитувальник офіційний. Власне, наш публічний мовник, ми з ними в діалозі, щодо питання, яке ми маємо вирішити в Україні. У нас сумнівів немає, що воно має відбуватися в Україні. Єдине, що ніхто не проводив Євробачення під час війни до цього. Сьогодні, буквально зараз, я буду мати розмову з президентом EBU (Європейської мовної спілки – ред.), у тому числі обговорювати ми будемо це питання. Ми, в принципі, зараз шукаємо спільно з колегами відповіді на найбільш важливі, так би мовити, умови, які висуває мовна спілка, але ми думаємо, що в діалозі нам доведеться пояснити, що деякі умови можливо мають бути змінені", - розповів Ткаченко.

Доповнення

Переможцем міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2022”, який цього року відбувся у італійському Турині, став український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.

Гурт Kalush Orchestra сподівається, що Україна наступного року зможе прийняти Євробачення..

Українські Національні Новини

Політика