ukenru
u-minenergo-zapevnyayut-scho-zapasi-vugillya-na-ukrayinskikh-tes-zrosli-na-15

У Міненерго запевняють, що запаси вугілля на українських ТЕС зросли на 15%

 • 11774 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Запаси вугілля на українських ТЕС за грудень зросли на 15%. Як заявив під час брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко, станом на сьогодні, до України надійшло близько 400 тисяч тонн вугілля, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Протягом грудня склад вугілля збільшився близько на 15%. І це відбувається завдяки тому, що є системний імпорт вугілля відповідно морським шляхом. Тому ще, через дії Російської Федерації, фактичну блокаду України, був повністю зупинений транзит вугілля з Казахстану, яке йшло в Україну… Станом на сьогодні до України надійшло вже 6 суден, це близько 400 тисяч тонн вугілля. До кінця року ми очікуємо захід ще 4 суден, це вже всі підтверджені судна, із майже 300 тисяч тонн вугілля для вітчизняної генерації”, - заявив Галущенко.

Деталі

За словами міністра, у грудні розраховується, що споживання вугілля буде 1 млн 800 тисяч тонн, відповідно, надходження - більше 2 млн тонн, з яких 1 млн 550 тисяч тонн - власне, видобуток.

Окрім цього, Галущенко наголосив, що для необхідного проходження зими є додаткові ресурси на теплових генераціях. Він додав, що дуже важливим елементом для стабільного проходження - є гідрогенерація.

“Ми чітко розуміємо, як проходити цей опалювальний сезон. По-перше, як вже неодноразово зазначалося, ключове навантаження протягом цього опалювального сезону буде на атомну генерацію. Відповідно, якщо подивитись ті графіки, які на сьогодні є, і як відповідно, працює атомна генерація - вона на 15% більше сьогодні несе навантаження, порівняно з минулим опалювальним сезоном. Відповідно, це дає можливість виробити більше 7 млрд кВт/годину”, - додав міністр.

Додамо

Міністерство енергетики ініціювало ухвалення урядом розпорядження щодо запровадження для ТЕС і ТЕЦ допоміжної послуги із закупівлі газу для забезпечення сталого проходження опалювального сезону.

Усі 24 обласні державні адміністрації прозвітували про 100% підключення тепла у житловому секторі. Аналогічний показник — у закладах охорони здоров’я.

Згідно з Меморандумом у цьому осінньо-зимовому періоді передбачено ціну на газ для виробників тепла (ТКЕ) для населення — 7 420 грн за тис куб. м з ПДВ (згідно з трирічним договором постачання природного газу, запропонованим Нафтогазом у межах Обсягу I “Фіксований”). Для бюджетних установ та релігійних організацій зафіксована ціна 16,4 грн за куб. м з ПДВ.

Українські Національні Новини

Економіка