ukenru
u-minenergo-poyasnili-zayavu-zerkal-pro-tisk-na-budapesht-za-dopomogoyu-naftoprovodu-druzhba

У Міненерго пояснили заяву Зеркаль про тиск на Будапешт за допомогою нафтопроводу «Дружба»

 • 172856 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У Міністерстві енергетики України надали роз’яснення щодо гучної заяви радниці міністра Олени Зеркаль про тиск на Угорщину за допомогою нафтопроводу «Дружба». Заступник міністра енергетики України Микола Колісник наголосив, що Україна є надійним партнером для ЄС у наданнях послуг транзиту природного газу та нафти для країн Східної та Центральної Європи, передає УНН.

Цитата

«Ми маємо бути орієнтовані в першу чергу на власні спроможності у видобутку. Його розвиток - це лише питання часу. Наразі наше завдання як держави - допомогти бізнесу для початку відновити видобуток до рівня кінця лютого, коли почалися активні бойові дії. Водночас, надзвичайно важливим для нас є забезпечення виконання своїх зобов’язань як щодо транзиту газу до країн Європи – що ми забезпечуємо навіть незважаючи на окупацію російськими військами ГВС «Сохранівка», так і транзиту нафти нафтопроводом «Дружба» для потреб Угорщини, Словаччини, Чехії та інших країн ЄС», - зазначив Колісник.

Контекст

Надзвичайний і повноважний посол, радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль заявила, що до Угорщини йде окрема нитка нафтопроводу «Дружба», який може стати важелем впливу на Угорщину.

«У руках України є чудовий важіль — це нафтопровід „Дружба“. Навіть якщо ми дуже цінуємо відносини зі Словаччиною, яка також отримує нафту через «Дружбу», у Угорщину йде окрема нитка. Було б дуже доречним, якщо б з ним щось трапилося»,— зазначила радниця міністра енергетики.

Українські Національні Новини

Політика