ukenru
u-merezhi-zyavilosya-video-intsidentu-z-porushivshim-rosiyskiy-kordon-britanskim-esmintsem

У мережі з'явилося відео інциденту з порушившим російський "кордон" британським есмінцем

 • 28740 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. В інтернеті оприлюднили відео інциденту в Чорному морі, в якому британський есмінець Defender начебто порушив російські "кордони". Про це повідомляє УНН з посиланням на телеграм-канал Mash, який опублікував відео.

Деталі

Відзначається, що відео зроблено бомбардувальником, який супроводжував британський корабель, який увійшов в територіальні води окупованого РФ Криму.

Контекст

У середу, 23 червня, стало відомо, що російський сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу в бік британського есмінця Defender, який порушив "кордон" в Чорному морі, біля окупованого РФ Криму.

Також повідомлялося, що літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання по курсу корабля, який після цього покинув "кордон РФ". Британський військовий аташе був викликаний в Міноборони.

У свою чергу, Міністерство оборони Великої Британії спростувало інформацію Міністерства оборони Росії, заявивши, що їх корабель мирно йшов через територіальні води України, відповідно до міжнародного права.

У Міноборони Росії розцінили дії есмінця Великої Британії в Чорному морі нібито як "грубе порушення Конвенції ООН з морського права" і закликали британську сторону розслідувати дії екіпажу корабля.

Після інциденту з британським есмінцем, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав до оновлення взаємодії нашої країни з країнами-членами НАТО в Чорному морі.

Українські Національні Новини

Політика