u-merezhi-poshirili-feyk-vid-imeni-budanova-pro-podiyi-u-krimu

У мережі поширили фейк від імені Буданова про події у Криму

 • 432730 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У мережі поширили фейковий коментар від імені керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова щодо подій у тимчасово окупованому Криму, повідомили у середу у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, пише УНН.

Цитата

"У мережі шириться повідомлення, у якому керівник ГУР Буданов «дякує патріотам за спецоперацію в Криму». Це фейк", - повідомили у Центрі страткому при МКІП у Telegram.

Деталі

"Брехня: Очільник ГУР Кирило Буданов подякував українським патріотам у Криму за додаткові докладні відомості та відео спільної роботи ГУР і ЗСУ, а також підтвердив успішність операції на окупованому півострові. Текст заяви поширюють деякі ЗМІ та Telegram-спільноти.

Правда: керівник Головного управління розвідки подібних коментарів щодо подій у тимчасово окупованому Криму не давав. Поширювана інформація не відповідає дійсності", - пояснили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Там зауважили, що "відсутність заяв Буданова по ситуації в Криму можна перевірить на його офіційній сторінці в Telegram".

"Вказаний канал, на який посилаються деякі ЗМІ та Telegram-канали, – фейковий", - зазначили у Центрі.

При цьому у коментарі Суспільному представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов також вказав на фейковість коментаря.

"Коментар нібито від імені Кирила Буданова, що вибух на полігоні в Криму справа рук ЗСУ та ГУР - фейк. Всі наші офіційні сторінки є на сайті Головного управління розвідки України", - повідомив він.

Нагадаємо

У Криму з раннього ранку детонує склад боєприпасів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В ОК "Південь" показали наслідки нічної атаки на Одещину

     • 1835782 переглядiв