ukenru
u-mariupoli-viyskovi-rozgornuli-128-metroviy-prapor-ukrayini-i-vstanovili-rekord

У Маріуполі військові розгорнули 128-метровий прапор України і встановили рекорд

 • 43964 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. У Маріуполі військовослужбовці окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на честь відзначення дня створення військової частини, що відзначається 12 липня, розгорнули Державний прапор України довжиною у 128 метрів та встановили національний рекорд, передає УНН із посиланням на пресцентр ООС.

Деталі

У Маріуполі військовослужбовці окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на честь відзначення дня створення військової частини, що відзначається 12 липня, розгорнули Державний прапор України довжиною у 128 метрів та встановили національний рекорд. Гірські штурмовики попередньо подали заявку до Державного реєстру рекордів України. Участь у акції взяли понад 400 армійців.

Додамо

До святкового заходу також долучилися ветерани АТО/ООС та представники громадськості, які прийшли на проспект Миру, аби підтримати захисників Маріуполя.

"Цією акцією ми не тільки відзначаємо річницю бригади, а ще й в черговий раз нагадуємо, що Маріуполь – це Україна", - зазначив заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Андрій Грузінцев.

Офіцер розповів, що сама ідея з’явилася півроку тому. Зшити прапор військовим допомагали волонтери з усієї Закарпатської області.

Далі гірські штурмовики планують відправити стяг на Закарпаття, де він буде розгорнутий на День Незалежності України.

"Подібні заходи об’єднують нашу країну і зміцнюють нашу віру в незалежну і процвітаючу державу", - наголосив Андрій Грузінцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський передав спортсменам-олімпійцям прапор, який підписали українські військові

Українські Національні Новини

Суспільство