ukenru
u-mariupoli-rashisti-primushuyut-vchiteliv-do-spivpratsi-u-svoyikh-shkolakh-pogrozhuyut-naslidkami-za-vidmovu-radnik-mera

У Маріуполі рашисти примушують вчителів до співпраці у своїх "школах": погрожують наслідками за відмову - радник мера

 • 104346 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. У Маріуполі окупанти влаштували «організаційно-методичне» зібрання вчителів, яких примушують до співпраці в освітньому процесі. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко, передає УНН.

Деталі

Зі слів Андрющенка, протягом травня окупанти збираються запустити 4 школи, по одній в кожному районі міста.

"Глобального вибору освітянам вже не залишають, прямо та непрямо погрожують «негативними» наслідками від фільтраційних таборів до обмеження «гуманітарної» допомоги", - повідомив радник мера Маріуполя у Telegram.

Він вказав, що це так звана «адаптація» школярів до переходу на російські програми та стандарти, які планують вводити вже з вересня.

У межах «адаптації», за даними Андрющенка, будуть викладати всього три предмети: російська мова/література, історія росії і математика. "Важливе зауваження – математика не для підвищення рівня, а теж як процес знищення української мови. Виявилось, що маріупольські діти не розуміють математичні терміни російською, тому саме для адаптації в навчанні будуть викладати математику. Процес денацифікації можна вважати офіційно запущеним. Лють. Просто Лють", - зазначив він.

Нагадаємо

Захисник Маріуполя Дмитро Козацький «Орест» опублікував у своїх соцмережах світлини зі зруйнованої російськими окупантами «Азовсталі».

Українські Національні Новини

Суспільство