ukenru
u-mariupoli-ne-zmozhut-rozpochati-opalyuvalniy-sezon-kotelni-vidnoviti-ne-vdastsya

Дрова замість опалення: у Маріуполі окупанти не змогли відновити котельні

 • 106851 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області російські окупанти не змогли відновити котельні, тому жителі замість опалення використовують дрова. Про це повідомила Маріупольська міська рада, інформує УНН.

Деталі

"Окупанти провалили підготовку до опалювального сезону. Вже навіть так званий заступника голови уряду "днр" євген солнцев зізнався, що котельні у місті відновити не вдасться. Як вирішення проблеми - назвав пересувні котельні, чотири з яких вже завезли до міста", – ідеться у повідомленні.

Але, як зазначила міськрада, пересувні котельні можуть працювати лише в тих будинках, де немає проблем із мережею. Таких будинків у Маріуполі майже немає. Адже 90% усіх багатоповерхівок так чи інакше були пошкоджені окупантами внаслідок обстрілів

"Маріупольці розуміють, що зима буде без опалення. Це навіть показують самі російські пропагандисти. Ось як у відео – де жителі запасаються дровами. Бо знають – їм доведеться виживати, покладаючись на власні сили", – ідеться у повідомленні. 

У міськраді закликають маріупольців за будь-якої можливості виїжджати на підконтрольні території України.

"Тут діє мережа центрів "ЯМаріуполь", де на кожного чекає допомога та підтримка", – ідеться у повідомленні.

Доповнення 

У тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти визначили головні напрямки підготовки жителів до зими – евакуація в росію та переселення у гуртожитки.

Українські Національні Новини

Війна