ukenru
u-malyuski-vidkrili-proti-oblenergo-surkisiv-35-novikh-provadzhen-styaguyut-koshti

У Малюськи відкрили проти обленерго Суркісів 35 нових проваджень: стягують кошти

 • 11467 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У серпні-вересні поточного року проти ПАТ "Запоріжжяобленерго" відкрили відразу 35 виконавчих проваджень. Про це свідчать дані аналітичного порталу YouControl, передає УНН.

Майже в усіх виконавчих провадженнях стягувачем є Міністерство юстиції України. 97% проваджень відкриті за категорією "стягнення коштів".

Одне з проваджень, відкритих проти "Запоріжжяобленерго", перебуває вже у стадії примусового виконання.

Загалом з початку року проти "Запоріжжяобленерго" відкрили понад 40 виконавчих проваджень.

Зауважимо, що "Запоріжжяобленерго" фігурує у кримінальному провадженні НАБУ про так звані "енергетичні схеми "Крючкова-Суркісів" через компанію "Енергомережа".

Обленерго, за даними НАБУ, зазнало збитків у розмірі понад 360 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Обленерго Суркісів має понад 700 млн грн податкового боргу.

За підсумками розслідування колишній керівник "Енергомережі" Дмитро Крючков вже отримав підозру, а справу по одному з епізодів - скерували до суду.

Нагадаємо, що Крючкова називають "людиною Суркісів", хоча б з тих причин, що у доступних у ЗМІ телефонних розмовах він, Кононенко, Суркіси та інші особи обговорюють, зокрема, і питання доставки грошей в офіс Суркісів (на стадіоні "Динамо"). 

Самі Суркіси статусу підозрюваних у провадженні поки не мають, хоча й були допитані. Окрім того, під час обшуків офісів ФК "Динамо" (належить Суркісам - ред.), детективи НАБУ вилучили документи, які згодом ВАКС визнав такими, що стосуються енергетичних оборудок "Енергомережі".

Довідка УНН: міноритарними власниками "Запоріжжяобленерго" є українські олігархи — брати Суркіси. На пов’язану із ними компанію Lex Perfecta (Кіпр) записано 16,52% підприємства.

Українські Національні Новини

Політика