u-mahate-zanepokoieni-lisovymy-pozhezhamy-bilia-okupovanoi-zaes

У МАГАТЕ занепокоєні лісовими пожежами біля окупованої ЗАЕС

 • 22581 переглядiв

МАГАТЕ повідомляє про лісові пожежі поблизу окупованої Запорізької АЕС, які загрожують її зовнішньому електропостачанню. Пожежі спостерігалися під повітряними кабелями двох ліній електропередач, що живлять ЗАЕС.

Виникнення інтенсивних пожеж поблизу тимчасово окупованої рф Запорізької АЕС стає ще одним із викликів, з якими стикається найбільша в Європі атомна електростанція, ставлячи під загрозу її зовнішнє електропостачання. Про це йдеться на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), пише УНН.

Протягом минулого тижня Місія МАГАТЕ з підтримки та сприяння в Запоріжжі (ISAMZ) кілька разів спостерігала пожежі на різних відстанях від ЗАЕС та прилеглих сіл. На вихідних експерти МАГАТЕ спостерігали дим, що надходив з району на північ від ЗАЕС біля вхідного каналу ЗАЕС,

- йдеться у повідомленні.

Наголошується, що пожежа була під повітряними кабелями лінії 750 кіловольтів (кВ) "Дніпровська" та резервної лінії електропередач "Феросплавна" 1 330 кВ - останніх двох зовнішніх ліній електропередач, що залишилися для живлення ЗАЕС.

Оскільки літня спека триває, такі пожежі вздовж трас двох ліній, що залишилися, ставлять ЗАЕС під загрозу втрати зовнішнього електропостачання. Хоча цього разу відключення жодної з ліній не відбулося, ситуація підкреслила крихкість зовнішнього електропостачання ЗАЕС,

- зазначають у МАГАТЕ.

Нагадаємо

МАГАТЕ повідомляє про зниження рівня води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС. Генеральний директор агентства Рафаель Гроссі висловив занепокоєння щодо забезпечення ядерної безпеки станції.

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Селидове: кількість поранених зросла до 11

 • 40282 переглядiв