u-magate-zrobili-zayavu-pro-stanovische-na-zaporizkiy-aes

У МАГАТЕ зробили заяву про становище на Запорізькій АЕС

 • 617573 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) продовжили інспектувати Запорізьку АЕС. Вони не побачивши мін чи вибухівки, водночас росіяни досі не надали їм доступу до дахів реакторних блоків №3 і №4. Про це пише УНН з посиланням на заяву на сайті МАГАТЕ.

Деталі

Відзначимо, нещодавно з’явилися повідомлення про те, що саме на дахах №3 і №4 можуть бути розміщені вибухівки. Генеральний директор Рафаель Гроссі додав, що ситуація з ядерною безпекою залишається дуже нестабільною.

Цитата

«Останніми днями експерти МАГАТЕ почули серію вибухів, які, вочевидь, відбулися на деякій відстані від ЗАЕС, але все ще є яскравим нагадуванням про потенційні ризики для ядерної безпеки та безпеки, з якими зіткнувся об’єкт під час військового конфлікту в країні», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Один вибух стався вранці 8 липня, кілька — ввечері 10 липня, один — 11 липня вранці і п'ять — 11 липня ввечері.

Команда МАГАТЕ повідомила, що дві основні водойми – ставок-охолоджувач ЗАЕС і скидний канал сусідньої Запорізької теплоелектростанції – були відносно стабільними, рівень води знижувався на 1-2 сантиметри на день. Там буде достатньо води протягом кількох місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф вигадала новий фейк про підготовку України теракту на ЗАЕС

Нагадаємо, за даними ГУР МО, окупанти мають намір забирати житло жителів Енергодара, щоб заохотити росіян працювати на ЗАЕС.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У МАГАТЕ зробили заяву про становище на Запорізькій АЕС

     • 617573 переглядiв

    Сили ППО збили на Миколаївщині чотири ворожі БПЛА

     • 384959 переглядiв

    В окупованому Маріуполі "бавовна"

     • 2128848 переглядiв