u-madridi-stalisya-sutichki-demonstrantiv-proti-amnistiyi-dlya-separatistiv-iz-politsiyeyu

У Мадриді сталися сутички демонстрантів проти амністії для сепаратистів із поліцією

 • 46701 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Минулої доби в Іспанії мітинг біля штаб-квартири Іспанської соціалістичної робітничої партії проти амністії для каталонських сепаратистів завершився сутичками демонстрантів з поліцією. Відомо про 39 поранених, у тому числі 30 поліцейських. Про це повідомляє щоденне іспанське видання La Razón, передає УНН.

Деталі

У Міністерстві внутрішніх справ Іспанії повідомили, що протести у вівторок ввечері перед національним штабом Іспанської соціалістичної робітничої партії (ІСРП) на вулиці Феррас у Мадриді призвели до затримання семи осіб. Також іспанські ЗМІ повідомляють про сутички, внаслідок яких дістали поранення 39 осбі, у тому числі 30 поліцейських.

Загалом, за оцінками, на мітинг у столиці Іспанії вийшло близько 7 тисяч людей.

Контекст

Тисячі жителів Іспанії, за даними ЗМІ, вийшли на вулицю федеральної штаб-квартири ІСРП (PSOE) у Мадриді, щоб продемонструвати свій протест проти закону про амністію, який ІСРП погодила з лівою партією Каталонії (ERC), і який зараз підтримує прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Більше тижня тому, у Мадриді на акцію протесту під девізом "Проти амністії та перевороту Санчеса!" зібралося близько 100 тисяч людей. Повідомляється, що акцію було організовано фондом, близьким до правопопулістської партії Vox, лідер якої Сантьяго Абаскаль також був присутній на мітингу. Така сама акція проходила в Мадриді 24 вересня, тоді на мітинг вийшли близько 40 тисяч людей.

Приводом для низки протестів стало те, що прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, який очолює ІСРП, як повідомляється, планує амністувати каталонських сепаратистів задля формування правлячої коаліції, яку йому доручено створити королем Філіпом VI.

On November 7, Spanish police clashed with far-right protesters who opposed negotiations between the national acting government and Catalan separatist parties over possible amnesty for thousands involved in Catalonia's independence. pic.twitter.com/HYUyKUl0nt

— NoComment (@nocomment) November 8, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Міністр молоді та спорту Гутцайт написав заяву про відставку

     • 51353 переглядiв