u-lytvi-u-zviazku-z-zahrozoiu-natsionalnii-bezpetsi-pereviriat-ponad-750-inozemtsiv

У Литві, у зв’язку з загрозою національній безпеці, перевірять понад 750 іноземців

 • 34529 переглядiв

Департамент державної охорони (VSD) Литви, перевірить 761 іноземця, за критеріями "загроза національній безпеці" та "підтримка дій держави-агресора". Про це повідомляє УНН із посиланням на мережу новинних видань Delfi.

VSD отримала від Міністерства внутрішніх справ інформацію про 761 особу, щодо яких надійшли запити на проведення оцінки з підстав, передбачених законодавством, з метою визначення рівня загрози, яку вони становлять інтересам національної безпеки. Висновки ДМС будуть передані до Департаменту міграції в порядку, передбаченому законодавством

- йдеться у коментарі Департаменту державної охорони Литви.

Вказується, що раніше МВС Литви повідомляло, що осіб із цього списку перевірятимуть за ознаками "загроза національній безпеці" та "підтримка дій держави-агресора". Зазначається, що після отримання висновків VSD, подальші рішення прийматиме міграційна служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва надасть ще 2 млн євро у межах ініціативи "Зерно з України"

Як згадує видання Regionu Naujienos, минулого тижня міністр внутрішніх справ Агне Білотайте звернулася до президента Литви Гітанаса Науседаса щодо анулювання громадянства російської балерини Ілзе Лієпи. Питання щодо громадянства І. Лієпи виникли після появи інтерв'ю балерини, в якому вона не приховує своїх симпатій до в. путіна, та називає війну в Україні спецоперацією, відверто зневажає західний світ і цінності. На аналогічній підставі у вересні було прийнято рішення про позбавлення у порядку винятку громадянства Литовської Республіки, наданого танцівниці на льоду Маргариті Дроб’язко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти на ТОТ погрожують населенню України примусовою паспортизацією

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі