u-lytvi-kazhut-pro-skorochennia-rosiiskykh-viisk-u-kalininhradskii-oblasti-na-tli-operatsii-zsu-na-kurshchyni

У Литві кажуть про скорочення російських військ у калінінградській області на тлі операції ЗСУ на курщині

 • 9943 переглядiв

Командувач Литовської армії заявив про помітне скорочення російських сухопутних військ у калінінградській області через успішний наступ ЗСУ в курській області. Він закликав зберігати пильність, оскільки рф продовжує спроби контролювати Балтійський регіон.

Завдяки успішному наступу ЗСУ у курській області в калінінграді спостерігається помітне скорочення російських сухопутних військ, заявив командувач Литовської армії Раймундас Вайкшнорас. Однак, за його словами, розслаблятися не можна, оскільки кремль продовжує спроби контролювати регіон Балтійського моря. Про це УНН повідомляє із посиланням на Delfi. 

Як тільки почалася війна в Україні, ми вже помітили, що з калінінграда було перекинуто багато техніки і техніки (...) і частину особового складу. Тільки вони повернулися після ротації, і тепер видно, що йде достатнє скорочення, принаймні сухопутних військ

- сказав Раймундас Вайкшнорас. 

"Але не будемо обманювати себе, так звана система A2/AD, що прикриває з повітря, у них сильна. І нічого там не змінилося. Вони, як і раніше, намагаються контролювати Балтійське море, як і раніше, намагаються контролювати цей регіон, тому ми також повинні зберігати пильність і стежити за тим, що там відбувається", - наголосив він. 

Командувач армією підкреслив, що поки українці борються за свободу Заходу загалом, Литва має використати цей час для свого зміцнення. 

"Поки українці борються за нашу свободу, щоб ми, жителі заходу, могли жити добре, ми повинні використати цей час для зміцнення наших сил і максимально підтримати українців, щоб вони змогли перемогти росіян не тільки в Україні, а й у росії, що й відбувається просто зараз", - наголосив він.

Нагадаємо 

У лютому посол Литви у Швеції Лінас Лінкявічюс заявив, що у разі агресії рф проти Альянсу сили НАТО ліквідують російський калінінград. 

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Олещук показав відео удару авіації по мостах на курщині

     • 18793 переглядiв