u-lvovi-vidkrili-tretiy-v-ukrayini-tsentr-veteranskogo-rozvitku

У Львові відкрили третій в Україні Центр ветеранського розвитку

 • 161203 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. У Львові відкрили третій в Україні Центр ветеранського розвитку. Заклад функціонуватиме на базі Національного університету “Львівська політехніка”. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів, пише УНН.

Деталі

У центрі ветерани та члени їхніх сімей матимуть можливість розвивати свої професійні навички, проходити перекваліфікацію.

Наголошується, що українські Захисники і Захисниці, які боронять рідну країну на фронті, мають бути підтримані державою та суспільством на шляху повернення до мирного життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ чотирьох областях стартував конкурс на посади помічників ветерана

Крім освітніх програм для ветеранів й ветеранок у Центрі також проходитимуть спеціалізоване навчання майбутні помічники ветерана – ті, хто зустрічатимуть Воїнів після перемоги, та за принципом “рівний з рівним” сприятимуть поверненню Захисників і Захисниць у цивільне життя.

Доповнення

Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання кроку 243 Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. Вони забезпечуватимуть створення сприятливих умов для реінтеграції ветеранів та членів їхніх сімей у суспільне життя за допомогою розвитку професійних навичок, перекваліфікації, сприяння зайнятості ветеранів та підготовки майбутніх помічників ветеранів.

Довідково

Основною метою “Центру ветеранського розвитку” є професійна інтеграція та реінтеграція осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб, члени сімей загиблих ветеранів війни, члени сімей загиблих Захисників та Захисниць України до умов цивільного життя.

Нагадаємо, 19 липня у місті Вінниця за сприяння Мінветеранів відкрито другий в Україні Центр ветеранського розвитку на базі Вінницького Національного Технічного Університету, а 15 червня у місті Дніпро відкрито перший Центр ветеранського розвитку на базі Університету митної справи та фінансів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі