u-luganskiy-oblasti-vidpratsovuyut-varianti-rozvitku-podiy-pri-deokupatsiyi-ova

У Луганській області відпрацьовують варіанти розвитку подій при деокупації - ОВА

 • 492498 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. У Луганській області провели командно-штабні навчання, відпрацювали усі можливі варіанти розвитку подій при деокупації. Про це інформує УНН з посиланням на сторінку голови Луганської ОВА Артема Лисогора у Telegram.

Цитата

"До визволення Луганщини готуємося щодня, та важливо було відпрацювати усі можливі варіанти розвитку подій при деокупації, - провів відповідні командно-штабні навчання... Під час навчань відпрацювали першочергові дії зі стабілізації ситуації на території двох громад, куди увійшли два міста і десятки сіл, де мешкають десятки тисяч людей", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що окремі структури виконують свої завдання, вони мали час загодити спільні дії ще з осені, коли були звільнені перші села. За словами Лисогора, це компактна за площею територія, тому там була задіяна достатня, але незначна за обсягом кількість сил та засобів.

Під час навчань відпрацювали першочергові дії зі стабілізації ситуації на території двох громад, куди увійшли два міста і десятки сіл, де мешкають десятки тисяч людей. Зокрема, це розмінування та стабілізаційні заходи, а також розробка безпечного логістичного ланцюга, відновлення діяльності органів влади та розгортання гуманітарних штабів, забезпечення людей їжею та водою, надання медичної допомоги, організація евакуації із населених пунктів, якій стануть прифронтовими, коли лінію бойового зіткнення буде зміщено.

Нагадаємо

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що дітей, яких окупанти вивозили на літній "відпочинок", для обробки пропагандою, після повернення місцева "влада" ретельно перевіряє. росіяни хвилюються, що діти в таборах можуть отримувати доступ до інтернету та отримувати звідти реальну інформацію.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Висадка десанту на узбережжі Чорного моря неможлива - ВМС

     • 906292 переглядiв