u-londoni-politsiya-areshtuvala-120-lyudey-pid-chas-propalestinskogo-mitingu

У Лондоні поліція арештувала 120 людей під час пропалестинського мітингу

 • 136750 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. У Лондоні відбувся масштабний марш на підтримку Палестини, а також контрпротест. Демонстранти виступили із закликом припинити вогонь у Секторі Гази. Водночас між ультраправими контрпротестувальниками та поліцією відбулися сутички. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

За оцінками поліції, до пропалестинського маршу у британській столиці приєдналися близько 300 тисяч людей. Зазначається, що деякі демонстранти запустили феєрверки, хоча правоохоронці просили не робити цього.

Пропалестинські протестувальники також влаштували сидячий страйк на вокзалі Ватерлоо. Станом на вечір 11 листопада демонстранти звільнили станцію.

Водночас між поліцією та ультраправими контрпротестувальниками відбулися сутички, коли учасники протесту намагалися до військового меморіалу Кенотаф у центрі Лондона.

Члени ультраправих груп кидали в поліцію пляшки та скандували гасло «Англія, поки я не помру». Під час контрпротестів було заарештовано 120 людини. Їх звинувачують у правопорушеннях, зберіганні зброї та наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки тисяч людей мітингували на підтримку палестинців у Вашингтоні, Лондоні та Парижі

Far right groups run amok at the cenotaph attacking the police. Meanwhile peaceful pro-Palestine demonstrations take place the length and breadth of Britain without incident... and they call the Palestinian protests 'hate marches.' pic.twitter.com/NyNB5Ntbjp

— Ragged Trousered Philanderer (@RaggedTP) November 11, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Східному Середземномор'ї зазнав аварії військовий літак США

     • 176552 переглядiв