ukenru
u-litvi-ogolosili-nadzvichaynu-situatsiyu-cherez-migrantiv-z-bilorusi

У Литві оголосили надзвичайну ситуацію через мігрантів з Білорусі

 • 25569 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. У Литві оголосили надзвичайну ситуацію через збільшення міграційних потоків з Білорусі. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву уряду.

Деталі

Через нелегальну міграцію уряд оголосив надзвичайну ситуацію на рівні штату. За даними Державної прикордонної служби (ДПСУ) при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки, литовський кордон з білоруської сторони 2 липня перетнули ще 150 нелегальних мігрантів. Багато з них вже подали клопотання про надання притулку в Литві.

За даними ДПСУ, потік нелегальної міграції вже збільшився в одинадцять разів порівняно з 2020 роком, і на сьогодні затримано 822 нелегальних мігрантів.

Цитата

“Оголошення про надзвичайну ситуацію сприятиме правовому регулюванню з метою прискорення процедур, координації дій та мобілізації спроможності, а також використання урядового резерву. Крім того, це рішення сприятиме співпраці з муніципалітетами та іншими установами. Прикордонники пильно стежать за ситуацією на вертольотах на предмет наявності великих груп мігрантів на білоруській стороні”, — йдеться у заяві уряду.

Нагадаємо

На фоні зростаючої нелегальної міграції через Білорусь, влада Литви оголосила про плани побудувати табір біженців для до 350 осіб в Центрі реєстрації іноземців (URC) в Пабраді.

Армія Литви готова в разі виникнення критичної ситуації на кордоні з Білорусією брати участь у захисті від проникнення нелегальних мігрантів.

Білорусь неохоче йде на співпрацю з литовськими прикордонниками, які звертаються за допомогою в розслідуванні випадків проникнення нелегальних мігрантів на територію Литви через кордон

Українські Національні Новини

Новини Світу