ukenru
u-litvi-migranti-vlashtuvali-bunt-prikordonniki-zastosovuvali-slozoginniy-gaz

У Литві мігранти влаштували бунт: прикордонники застосовували сльозогінний газ

 • 15635 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У Центрі реєстрації іноземців в Пабраде у Литві напередодні мігранти не підкорилися вимогам прикордонників і намагалися прорватися до виходу, прикордонники застосували сльозогінний газ і двічі вистрілили в повітря. Допомога лікарів нікому не знадобилася. Про це пише видання Delfi, передає УНН.

Деталі

Група мігрантів, розміщена в наметовому таборі, стала проявляти невдоволення в зв'язку з наданим їм юридичним статусом у Литві і призначеними судом обмеженнями. Кілька десятків людей вели себе агресивно, шуміли, намагалися прорватися до виходу з табору, не підкорялися прикордонникам, які закликали їх до порядку.

Для утихомирення бунтівників прикордонники використовували сльозогінний газ і двічі вистрілили в повітря гумовими кулями.

Невдовзі мігранти повернулися в намети і заспокоїлися.

Доповнення

У Центрі реєстрації іноземців в Пабраде приймають затриманих іноземців, що незаконно перетнули державний кордон, забезпечують матеріальні умови для їх прийому, уточнює їх особи і маршрути в Литву.

Особи, які незаконно перетнули державний кордон, розміщуються в самому центрі і в прилеглому наметовому містечку.

Наразі тут перебуває 200 іноземців. Багато з них розміщені в наметах і забезпечені мінімумом побутових умов - ванними кімнатами з душовими і туалетами, житловими приміщеннями, місцем для прийому їжі і роботи. Частина наметів призначена для карантину.

Затримані сім'ї з дітьми розміщуються в тих же приміщеннях, що й вразливі люди - це можуть бути жінки з дітьми, люди з обмеженими можливостями або інші особи, яким потрібне більш безпечне середовище. На території наметового містечка також облаштовано дитячий ігровий майданчик.

Українські Національні Новини

Новини Світу