ukenru
u-latviyi-khochut-zobovyazati-munitsipalnu-vladu-do-15-listopada-znesti-radyanski-pamyatniki-seym-zrobiv-pershiy-krok

У Латвії хочуть зобов'язати муніципальну владу до 15 листопада знести радянські пам'ятники: сейм зробив перший крок

 • 101100 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Сейм Латвії у I читанні підтримав законопроект, згідно з яким муніципальна влада має знести до 15 листопада радянські пам'ятники, у тому числі і пам'ятник Визволителям Риги. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Сейму, передає УНН.

Деталі 

У законопроекті наголошується, що радянська ідеологія "не є невинною чи нейтральною, її можна використовувати як зброю проти латвійської держави".

Крім того, законопроект передбачає демонтаж пам'ятника "Воїнам Радянської армії – визволителям Радянської Латвії та Риги від німецько-фашистських загарбників", що знаходиться в парку Перемоги в Ризі.

Кабінет міністрів повинен до 30 липня визначити, які об'єкти ще підлягають демонтажу. За попередніми оцінками, на території Латвії встановлено близько 300 радянських пам'яток, меморіальних дощок та об'єктів.

"Передбачається, що оригінальні частини або фрагменти демонтованих об'єктів, що мають визнану художню цінність або просвітницьке значення, будуть передані на зберігання до колекції Латвійського музею окупації", – зазначають у пресслужбі.

Додамо

Влада столиці Латвії Риги прийняла рішення про перейменування “Московського саду” на “Латгальський парк”.

Українські Національні Новини

Новини Світу