u-kyievi-zrostaie-kilkist-tiazhkykh-khvorykh-na-koronavirus-khvorykh-sered-ditei-staie-vse-bilshe

У Києві зростає кількість тяжких хворих на коронавірус: пацієнтів серед дітей стає все більше

 • 13829 переглядiв

У столиці збільшується число пацієнтів з коронавірусом, які потребують госпіталізації. Станом на 20 серпня в лікарнях перебуває 130 хворих, зростає кількість тих, хто потребує кисневої підтримки та ШВЛ.

У столиці зростає кількість тяжких хворих на COVID-19. Станом на 20 серпня у медзакладах столиці вже 130 пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Про це заявила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає УНН.

Деталі

Так, якщо 1 серпня в столичних лікарнях перебували 87 пацієнтів, то станом на 20 серпня їх вже 130. Причому за останню добу до медичних закладів поступили 34 людини. Це майже вдвічі більше ніж кількість госпіталізованих напередодні. Також спостерігається тенденція зростання рівня захворюваності й серед дітей

– зауважила Валентина Гінзбург.

Вона додала, що ще одним фактом, що викликає занепокоєння, є збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки та підключення до апаратів ШВЛ.

Департамент охорони здоров’я вкотре нагадує про необхідність дотримуватися протиепідемічних безпекових заходів.

Намагайтеся частіше мити руки або використовуйте дезінфектанти кожного разу, коли торкалися предметів загального використання. За можливості відмовтесь від перебування в багатолюдних закритих приміщеннях, а якщо це необхідно – використовуйте захисні маски 

– закликала Валентина Гінзбург.

Нагадаємо

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що в Україні зареєстровано 5 випадків нового субваріанту коронавірусу Omicron - FLiRT. Цей штам міг спровокувати значну частину захворювань останньої епідемічної хвилі.

Володимир Омельченко

COVID-19

    Популярні

    Новини по темі

    Київщина вже на 80% готова до опалювального сезону - Кравченко

     • 10418 переглядiв