u-kyievi-zatrymaly-kolaboranta-yakyi-postachav-okupantam-budmaterialy-dlia-oboronnykh-sporud

У Києві затримали колаборанта, який постачав окупантам будматеріали для оборонних споруд

 • 25776 переглядiв

У Києві затримали колаборанта з Бердянська, який володів кількома підприємствами, за постачання будівельних матеріалів - піску, щебеню та цементу - російським компаніям для будівництва фортифікаційних споруд та протитанкових "зубів дракона" у тимчасово окупованих південних регіонах України.

У Києві затримали підприємця, який веде бізнес на окупованій території та постачає росіянам будівельні матеріали для оборонних укріплень. Про це пише УНН з посиланням на Службу безпеки України.

 Деталі

Служба безпеки затримала у Києві колаборанта, який постачав до рф будматеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих південних регіонах України.

Фігурантом виявився власник декількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста він почав співпрацювати з окупантами.

За даними слідства, колаборант постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті.

Насамперед мова йде про масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як "зуби дракона".

Під час обшуку у помешканні затриманого у Києві виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності на користь рф.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора). Наразі зловмисник перебуває під вартою.

- заявили в СБУ.

Заробляли пів мільйона гривень на місяць від збуту канабісу: судитимуть учасників наркоугруповання01.04.24, 13:09

Доповнення

Зазначається, що вже після окупації міста фігурант виїхав до Києва, звідки продовжив керувати незаконним бізнесом у тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Для цього він залишив там повний склад свого топменеджменту та налагодив з ними дистанційний режим комунікації.

Саме за вказівкою колаборанта його підлеглі у Бердянську "перереєстрували" підконтрольні місцеві підприємства за російським "законодавством".

Після цього вони почали регулярно поповнювати бюджет рф у вигляді сплати до нього "податків".

Нагадаємо

Трьом підприємцям з Житомирської області повідомлено про підозру за організацію у 2023-2024 роках оптових поставок граніту та виробів з нього на російські підприємства та окуповані території, що є пособництвом державі-агресору.

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили попередили про ракету в напрямку Кривого Рогу

 • 21851 переглядiв