ukenru
u-kurortnomu-koblevomu-zliva-zatopila-bazi-vidpochinku

У курортному Коблевому злива затопила бази відпочинку

 • 41028 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. У курортному селищі Коблеве на Миколаївщині після зливи затопило вулиці та бази відпочинку. Це УНН підтвердила речниця ГУ ДСНС у Миколаївській області Ілляна Пацюк.

Деталі

Зі слів речниці управління ДСНС, така ситуація - наслідки зливи, яка тривала тут кілька днів. Місцями рівень води - "вище коліна". А у курортному селищі - відсутні дощові каналізації.

Так, за попередніми даними станом на позавчорашній день, 6 липня, було відомо про щонайменше 6 підтоплених баз відпочинку. Однак, цифра приблизна.

Доповнення

Водночас, за даними Миколаївської ОДА, 6 липня внаслідок негоди на території сусідньої Кіровоградщини висхідний рівень води у річці Гнилий Єланець викликав прорив трьох дамб у місцевих ставках Бобринецького району. У результаті велика вода дісталась й Миколаївщини. Виникла загроза підтоплення території Єланецької селищної ради Миколаївщини. Обласна влада скликала позачергове засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, де ухвалили рішення та визначили заходи для запобігання виникненню надзвичайної ситуації. 

Станом на ранок 7 липня, за повідомленням, рівень води у річці Гнилий Єланець знижувався. З 8-го липня Миколаївщина опиниться у зоні дії антициклону, опади вщухнуть.

Українські Національні Новини

Суспільство