u-krimu-viyskovi-rf-provedi-obshuki-v-budinku-simyi-zhurnalista-ibrayimova

У Криму військові рф проведи обшуки в будинку сім'ї журналіста Ібраїмова

 • 275999 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Російські силовики уранці, 2 серпня, провели обшуки у будинку родини громадянського журналіста, учасника громадського руху "Кримська солідарність" Куламета Ібраїмова в селищі Буюк-Онлар (Жовтневе). Про це пише УНН, посилаючись на сторінку "Кримської солідарності" у Facebook.

Деталі

Зазначається, що вчора, 1 серпня, Ібрагімов вийшов зі спецприймальника, де відбував п'ятидобовий адміністративний арешт. Журналіст розповів, що прописаний у будинку своєї матері, але після одруження проживає окремо, і не був присутнім під час обшуків.

За його словами, уранці 2 серпня до будинку батьків увірвалися десятеро людей. Ібрагімов повідомив, що вони були у масках, зі зброєю, без розпізнавальних знаків. Він додав, що силовики рф прочитали ухвалу про обшук, але за підсумком жодних паперів сім'ї не залишили, а також забрали телефони у рідних братів журналіста та його матері Нефізи Ібраїмової.

"Вона дуже злякалася і досі не можуть прийти до тями", - зазначив Ібраїмов.

Журналіст зауважив, що обшук тривав близько години, за цей час силовики оглянули весь будинок.

Цитата

"Подивилися машини, сараї та будинок повністю - всю документацію підняли. Знайшли книжку "101 дуа", питали, що це, довго розбиралися. Запитували, де я. Мої рідні сказали, що на квартирі, яку винаймає, тут наразі не проживає. Вони сказали родичам, що якщо я й надалі продовжу свою діяльність, то для мене це погано закінчиться, тому мене треба "напоумити", - розповів Ібраїмов.

Нагадаємо

28 липня Залізничний районний суд тимчасово окупованого Сімферополя арештував на п’ять діб одного з активістів, який прийшов 27 липня на так звані "судилища" на підтримку незаконно засуджених у сфабрикованій "справі диверсантів".

Як повідомила "Кримська солідарність", серед затриманих були журналісти Куламет Ібраїмов та Лутфіє Зудієва. Ібраїмов - єдиний, кому призначили адмінарешт.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі