ukenru
u-krimu-prodovzhili-zapobizhniy-zakhid-nezakonno-uvyaznenim-krimskim-tataram-u-spravi-khizb-ut-takhrir

У Криму продовжили запобіжний захід незаконно ув’язненим кримським татарам у справі "Хізб ут-Тахрір"

 • 12146 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Так званий "київський районний суд Сімферополя", підконтрольний Москві, 10 лютого продовжив запобіжний захід незаконно ув’язненим кримським татарам у справі "Хізб ут-Тахрір" до 15 березня. Про це уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Засуджую рішення "Киевского районного суда г. Симферополь" яким сьогодні було продовжено запобіжний захід незаконно ув’язненим кримським татарам у справі "Хізб ут-Тахрір" у вигляді тримання під вартою до 15 березня 2020 року", - написала Людмила Денісова.

Вона зазначила, що окупаційний суд знову не взяв до уваги докази сторони захисту, зокрема, про непричетність українців до скоєння злочинів, за якими їх обвинувачують.

"Ба більше, попри наявні медичні висновки щодо тяжких захворювань Джеміля Гафарова – суд продовжив дію запобіжного заходу, а це пряма загроза його життю! Вважаю такі дії окупаційної влади прямим порушення прав громадян України, які закріплені в міжнародних конвенціях, а саме права на справедливий суд, свободу та особисту недоторканість", - додала Людмила Денісова.

Вона також закликала міжнародну спільноту та правозахисні інституції забезпечити присутність представників на судових засіданнях відносно незаконно утримуваних громадян України, які перебувають в місцях несвободи на території РФ та тимчасово окупованого Криму, аби не допустити порушення дотримання їх прав і свобод.

Нагадаємо, прокурори в Росії закидають фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір” конспірацію з використанням VPN.

Українські Національні Новини

Суспільство