u-krimu-kolaboranti-verkhnogo-eshelonu-vzhe-gotovi-do-zhestu-dobroyi-voli-ok-pivden

У Криму колаборанти верхнього ешелону вже готові до "жесту доброї волі" - ОК "Південь"

 • 309843 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. На території тимчасово окупованого Криму колаборанти верхнього ешелону вже готові до "жесту доброї волі", тобто почати втечу з півострова. Про це заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода", передає УНН.

Цитата

"На Кримському півострові посилено поліцейський вплив на населення... Намагаються тиснути і проявляти свою позицію в сенсі "ми тут надовго". Але у свідомості громадян вже очевидно, що евакуйовані родини високопосадовців, їх майно і переоформлення нотаріальні, які створили певний ажіотаж у нотаріальних конторах - це все ознаки того, що колаборанти верхнього ешелону вже готові до майбутнього жесту доброї волі", - розповіла речниця.

Деталі

За її словами, окупаційна влада на півострові проводить фільтраційні заходи, вишукує лояльно налаштованих до України громадян, проводять перевірки їх гаджетів. На питання, чи фіксують в ОК "Південь" збільшення кількості охочих покинути Крим, Гуменюк відповіла, що наразі це зробити не вдасться через питання логістики.

Речниця поінформувала, що виїхати через Кримський міст не вдасться, бо він "перевантажений і втомлений", а виїздні шляхи материковою частиною "досить небезпечні".

"Там цивільні потрапляють до такої бутербродної композиції, коли цивільні автомобілі вставляються у військові колони, щоб слугувати живим щитом. І люди не дуже хочуть у цій ситуації ризикувати власним життям", - зауважила вона.

Гуменюк додала, що проїзди іншими шляхами ускладнені, а окупаційна влада намагається розосереджувати накопичення транспортних засобів.

"Тому такого ажіотажного збільшення, як було на початку сезону, ми не спостерігаємо", - підсумувала вона.

Нагадаємо

У тимчасово окупованому Криму в ніч на 4 серпня в районі Феодосії пролунали вибухи. міноборони рф, говорячи про нічні вибухи, у п'ятницю заявила про нібито "знищення" 10 дронів і "придушення" ще трьох.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Клименко анонсував зміни у ДСНС

     • 509800 переглядiв