ukenru
u-kramatorsku-chotirokh-pratsivnikiv-lisgospu-pidozryuyut-u-nezakonniy-virubtsi-na-blizko-1-4-mln-griven

У Краматорську чотирьох працівників лісгоспу підозрюють у незаконній вирубці на близько 1,4 млн грн

 • 20113 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Слідчі ДБР у місті Краматорську повідомили про підозру чотирьом посадовцям, які незаконно вирубали понад 400 дубів та 500 акацій, завдавши шкоди державі у сумі близько 1,4 млн грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, повідомили про підозру чотирьом посадовцям Олександрівського лісництва ДП "Покровське лісове господарство". Вони підозрюються у зловживанні службовим становищем та незаконній порубці дерев, що спричинило істотну шкоду та тяжкі наслідки, перевезенні та збуті незаконно зрубаних дерев, вчиненими повторно, організованою групою осіб", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що керівник Олександрівського лісництва організував на території Донецької області незаконну порубку деревини та її подальший збут населенню. До злочинної схеми він залучив двох майстрів лісу та одного з працівників, які підшукували місця порубки дерев, незаконно їх рубали, перевозили та продавали деревину місцевим мешканцям. Крім цього, вони внесли недостовірні відомості у Єдину державну систему електронного обліку деревини "ЛІАЦ".

"За даними слідства, з липня 2019 року до січня 2020 року учасниками групи незаконно вирубано понад 400 дубів та близько 500 акацій. За висновками експертиз шкода державі, нанесена внаслідок незаконної вирубки дерев, становить 1 мільйон 396 тисяч грн", - повідомили у ДБР.

Нагадаємо, на Харківщині 26-річного майстра лісу підозрюють у збуті незаконно зрубаних дерев. Неправомірними діями він наніс збитки державі у розмірі майже 230 тис. грн. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП