ukenru
u-kozhnomu-drugomu-dityachomu-sadku-porusheni-sanitarni-normi-derzhprodspozhivsluzhba

У кожному другому дитячому садку порушені санітарні норми - Держпродспоживслужба

 • 12931 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Норми санітарного законодавства порушують в 49% дошкільних навчальних закладах. Про це УНН повідомили в Держпродспоживслужби.

У відомстві зазначили, що сьогодні під наглядом Держпродспоживслужби знаходяться 11 тис. 800 дошкільних установ.

"Посадовими особами територіальних органів Держпродспоживслужби в 2017 році прийнято участь у проведенні 12,1 тис. обстежень, порушення вимог санітарного законодавства встановлені майже в кожному другому закладі (49%)", - повідомили в службі.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Україні діє мораторій на перевірки підприємств. Він поширюється і на приватні навчальні заклади.

В кінці минулого року, окремі депутати парламенту закликали уряд дозволити перевірки постачальників продуктів харчування в навчальні заклади. Причиною такого звернення стала зростаюча статистика масових отруєнь учнів шкіл та вихованців дитячих садків.

"Сьогодні, масові отруєння в школах і садках в різних регіонах країнах фіксуються майже кожен день. Офіційна статистика свідчить, що понад 60% постраждалих від харчових отруєнь в цьому році - діти. Саме тому в цю сферу просто необхідно повернути належний контроль і дієвий захист інтересів. І для цього достатньо лише одного папірця з КМУ", - заявив нардеп Сергій Тригубенко.

Українські Національні Новини

Суспільство