ukenru
u-kosovo-vidbulisya-navchannya-za-uchastyu-ukrayinskikh-viyskovosluzhbovtsiv

У Косово відбулися навчання за участю українських військовослужбовців

 • 15924 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Військовослужбовці українського національного контингенту продовжують вдосконалювати свої навички та злагодженість з представниками інших держав, які входять до складу колективних міжнародних сил безпеки Косово в ході спільних навчаннях по забезпеченню безпеки та вільного пересування військ KFOR. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службі Міноборони. 

На навчаннях були присутні представники командування сил KFOR на чолі з генералом армії США Гаррісом, командири та представники контингентів інших держав–учасниць, які беруть участь у підтриманні безпеки та миру в Косово.

В ході навчань були відпрацьовані елементи протидії вороже налаштованим групам повстанців та мітингувальників, алгоритм виявлення та знищення вибухових пристроїв, усунення штучних перешкод.

Генерал Гарріс окремо відзначив роботу українського екіпажу БАТ-2 (шляхопрокладач на базі тягача) у складі сержанта Олександра Яковлєва та молодшого сержанта Максима Гусєвського. Присутні залишились в захваті від роботи вожатого службових собак прапорщика Миколи Москаленка та його пошукового собаки Байрона, які здивували чіткою злагодженістю дій та взаємодією. За словами офіцерів командування сил KFOR, Байрон продемонстрував найцікавішу та найяскравішу роботу пошукового собаки, яку ті бачили за весь час місії в Косово.

По завершенню навчань генерал Гарріс висловив вдячність командиру українського контингенту майору Роману Кізєлєву та особовому складу за зразкову підготовку до виконання завдань за призначенням.

Як повідомляв УНН, в Одесі стартували масштабні навчання Sea Breeze.

Українські Національні Новини

Мультимедіа