ukenru
u-kontaktniy-grupi-rozyasnili-ideyu-fokina-pro-mizhnarodniy-uryad-v-donbasi

У контактній групі роз'яснили ідею Фокіна про "міжнародний уряд" в Донбасі

 • 17486 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Ідея про притягнення миротворців ООН на Донбас не нова, як і створення тимчасової міжнародної адміністрації на окупованих територіях. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів член української делегації в Тристоронньої контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш, передає УНН.

"... ідея не нова... Є поняття міжнародних тимчасових адміністрацій. Воно давно обговорюється, і Україна виступала з такою ініціативою з трибуни ООН. Це рішення блокується Росією, яка є членом Ради безпеки. Хоча, на мій погляд, це було б оптимальним варіантом - якщо ми не говоримо про військове звільнення, то хтось повинен створити перехідні умови для можливості проведення там виборів. Хтось повинен закрити кордон", - сказав Гармаш, коментуючи відповідну ідею заступника голови делегації Вітольда Фокіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для введення на Донбас миротворців ООН потрібно тиснути на Росію - дипломат

За його словами, згідно з Мінським угодами, Україна отримує кордон тільки після виборів, "але ніде не написано, що міжнародні миротворці не можуть отримати її раніше, щоб провести вибори".

Раніше експрем’єр-міністр та заступник голови української делегації у Тристороній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що забезпечити безпеку на Донбасі для проведення місцевих виборів може міжнародний контингент ООН, для цього необхідно утворити тимчасовий уряд.

Українські Національні Новини

Політика