ukenru
u-komiteti-z-natsbezpeki-zayavili-pro-aviatsiyne-lobi-u-ssha-ye-domovlenist-pratsyuvati-nad-peredacheyu-ukrayini-f-16

У комітеті з нацбезпеки заявили про "авіаційне лобі" у США: є домовленість працювати над передачею Україні F-16

 • 489291 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що "авіаційне лобі" Києва у США "активно запрацювало" і нині є домовленість спільно працювати над передачею країні винищувачів F-16. Про це інформує УНН, посилаючись на сайт Верховної Ради України.

Деталі

Повідомляється, що на Мюнхенській конференції з безпеки українська делегація провела важливу зустріч із членами Конгресу США, включно з колишньою спікеркою Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

За словами заступника голови комітету, більшість делегатів зі сторони США були представниками "танкового лобі", з якими Україна реалізувала схему розблокування поставок танків із Німеччини. Він додав, що вихід вдалося знайти, "посадивши американських і німецьких парламентаріїв за один стіл", аби розв'язати питання, коли Німеччина не хотіла віддавати Leopards, "поки США не віддадуть Abrams".

"США спочатку заявляють про поставку символічної кількості своїх танків, а німці включають поставки на повну потужність, але вже після них. І це спрацювало", - розповів Чєрнов.

Крім цього, він наголосив, що нині є домовленість спільно працювати над передачею Україні F-16. Чернєв висловив сподівання, що "вдасться знайти варіанти, як прискорити появу винищувачів у небі над Україною".

Нагадаємо

Голова комітету Палати представників США із закордонних справ від Республіканської партії Майкл Маккол під час візиту до Києва у вівторок, 21 лютого, заявив, що у Вашингтоні зміщується імпульс у бік надсилання Україні ракет далекого радіусу дії ATACMS та винищувачів F-16.

Українські Національні Новини

Політика