u-kmda-rozpovili-yak-koristuvatisya-gromadskim-transportom-ne-stvoryuyuchi-natovpu

У КМДА розповіли як користуватися громадським транспортом, не створюючи черг

 • 16076 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Із 23 травня у Києві відновлює роботу наземний громадський транспорт, а з 25 травня – метрополітен. Щоб не створювати черг можна користуватися електронними квитками або картками. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу КМДА.

"Із 23 травня в Києві в звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт. А з 25 травня – метрополітен. Після відновлення роботи столичного транспорту сплатити за проїзд можна буде без черг. Пасажири підземки користуватимуться переважно електронним квитком", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде:

• KyivSmartCard;
• карткою метро (до 31 березня 2021 року);
• безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
• мобільними додатками Google Pay та Apple Pay;
• мобільним додатком Kyiv Smart City;
• разовим квитком із QR-кодом (паперовим або електронним).

“Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору. Пасажири пільгових категорій столиці для проходу в метро мають використовувати картку киянина. Загальнодержавні пільгові категорії пред’являють оригінал відповідного посвідчення”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією КМДА, що стосується наземного громадського транспорту, то у ньому оплата здійснюватиметься також за допомогою KyivSmartCard і разового квитка із QR-кодом. Проте до 1 липня у пасажирів залишатиметься можливість придбати квиток на проїзд безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Нагадаємо, як повідомляв мер Києва Віталій Кличко, у столиці з 25 травня буде відновлено роботу метрополітену, також запрацюють ринки.

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині від COVID-19 одужали ще восьмеро людей

     • 11151 переглядiв