u-kmda-prokomentuvaly-chy-krytychna-sytuatsiia-na-diliantsi-prosidannia-gruntu-nad-perehonom-zakrytoho-tuneliu-metro

У КМДА прокоментували, чи критична ситуація на ділянці просідання ґрунту над перегоном закритого тунелю метро

 • 59381 переглядiв

Ґрунт поблизу станції метро "Деміївська" почав просідати ще до закриття перегону між "Либідською" та "Деміївською", за ним спостерігають і наразі фахівці критичних змін не фіксують. Про це повідомили у КМДА, передає УНН.

Просідання ґрунту поблизу станції метро "Деміївська" відбулося ще до закриття шести станцій "синьої" гілки. Одразу за ним був встановлений посилений постійний нагляд і контроль

- йдеться у повідомленні.

Деталі

У КМДА запевняють, що критичних змін на ділянці нестабільного ґрунту фахівці не зафіксували. А стан тунелю між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" стабілізований і повністю контрольований.

Зазначається, що профільні фахівці проводять роботи з облаштування підсилюючих конструкцій і локалізації теч. Поява нових деформацій і тріщин не спостерігається.

Що відомо про стан ґрунту

Над тунелем синьої гілки метро, під частиною Голосіївської площі почала просідати земля. Деформація сталася на ділянці, де стояли торгівельні павільйони. Також поруч перекрито аварійну ділянку дороги, яка почала тріскатися через зсув ґрунту.

Нагадаємо

У Києві з 9 грудня для термінового проведення ремонту перегінного тунелю, який розгерметизовано, перервано рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки". Орієнтовний термін ремонту - 6 місяців.

Анастасія Рябоконь

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    За поточний тиждень ЗСУ знищили більше 7 тисяч окупантів

     • 44947 переглядiв