u-kiyevi-zyavitsya-skver-imeni-geroya-ukrayini-da-vinchi-de-same

У Києві з’явиться сквер імені Героя України "Да Вінчі": де саме

 • 40973 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Один зі скверів у Печерському районі Києва назвуть ім'ям Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла - Героя України, командира 1 окремого механізованого батальйону (ОМБ) «Вовки Да Вінчі». Про це повідомила пресслужба КМДА, пише УНН.

Цитата

«У березні цього року тисячі українців прощались із Дмитром на Майдані. І зараз, враховуючи значну суспільну потребу та підтримані електронні петиції, ми маємо увіковічити його ім’я на карті міста. Результатом прийняття цього рішення буде обрання найкращої території для створення скверу імені Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла в Печерському районі», – йдеться у повідомлені.

Деталі

Рішення підтримали 69 депутатів Київради. Зазначається, що у процесі підготовки проєкту рішення було отримано згоду близьких та побратимів Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла.

До відома

Український військовий Дмитро Коцюбайло був командиром 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України та учасником російсько-української війни. Перший доброволець, якому присвоєно звання «Герой України» прижиттєво. 2022 року був включений до рейтингу «30 до 30: обличчя майбутнього» від "Forbes. Загинув 7 березня 2023 року в боях за Бахмут.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні встановили граничні ціни на електроенергію

     • 31248 переглядiв

    У Південній Кореї робот на смерть розчавив чоловіка

     • 59485 переглядiв