ukenru
u-kiyevi-zatrimali-politseyskogo-cherez-vimagannya-10-tis-dolariv-khabara-za-zakrittya-provadzhennya

У Києві затримали поліцейського через вимагання 10 тис. доларів хабара за закриття провадження

 • 23346 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. У Києві затримано старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Департаменту карного розшуку Нацполіції, який вимагав 10 тисяч доларів хабаря за закриття провадження. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Департаменту карного розшуку Нацполіції України за вчинення шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому, а також за підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, поліцейський вимагав у громадянина 10 000 доларів США за закриття слідчим кримінального провадження, не повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 122 ККУ, а також повернення вилученого транспортного засобу. Крім того, правоохоронець пообіцяв повернути вказаному громадянину автомобіль, який був евакуйований без законних на те підстав.

"У ході контролю за вчиненням злочину поліцейського затримали у порядку ст. 208 КПК України після отримання всієї суми неправомірної вигоди. Наразі затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, під час отримання неправомірної вигоди Державне бюро розслідувань затримало першого заступника Директора та радника Директора Національного агентства з акредитації України. Йому та ще одному фігуранту справи повідомили про підозру.

Українські Національні Новини

Київ